AdobeHeader2

Adobe Systems Incorporated, vaak afgekort als Adobe of Adobe Systems, is een wereldwijd populair software bedrijf. Het is opgericht door John Warnock en Charles Geschke in 1982. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 9925 mensen over de hele wereld en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in San Jose, Californië. Wij als grafisch ontwerp bureau maken veel gebruik van de diensten van Adobe. Zo gebruiken wij, Photoshop, Illustrator en Indesign, alle 3 geprogrammeerd en bedacht door het team van Adobe.

Marva Warnock, een grafisch ontwerpster en de vrouw van John Warnock, medeoprichter van Adobe Systems, zij is de officiële maker van het Adobe-logo. De huidige versie van de Adobe-logo bestaat uit een gestileerde letter “A” gekenmerkt in witte kleur op een rode achtergrond. Het logo staat voor de nieuwe blik op de toekomst en de mate waarin het bedrijf groeit en het respect heeft voor zijn eigen grafische geschiedenis

Het is grotendeels gebaseerd op het originele embleem, die de volledige naam van het bedrijf, “Adobe Systems Incorporated” bevatte. Het was toen nog gemaakt in een witte kleur op een gedateerd dof blauwgrijze achtergrond.

Adobe3