header_jordan2

Air Jordan, ook wel bekend als Jordan, is vernoemd naar de legendarische basketballer Michael Jordan. Het merk wat schoenen en kleding verkoopt werd in 1985 gestart door Nike die sponsor was van Michael Jordan tot eind 1997. Het merk is nu verantwoordelijk voor de verkoop van Air Jordan producten. Sinds 1985 presenteert het bedrijf elk jaar nieuwe en innovatieve schoenen, zelfs na de pensionering van Michael Jordan.

Het Air Jordan logo werd bedacht door Tinker Hatfield, die de verantwoordelijkheid van het definitieve logo aan de populaire ontwerper Peter Moore gaf. Het Jordan logo heeft talloze veranderingen ondergaan sinds het eerste design. Het onderscheidend vermogen van elk logo maakt Jordan’s producten inspirerend en uniek.

Het Air Jordan logo bestaat uit een beeld van een man springent met een bal in zijn hand. De man is ongetwijfeld Micheal Jordan. Zijn silhouet in het logo maakt het logo zeer aantrekkelijk voor zijn fans over de hele wereld. Micheal Jordan’s houding in het logo is geschilderd in zwart. Het logo toont daarmee de mystieke persoonlijkheid van Jordan.