Headeralfa1

Alfa Romeo Automobiles S.P.A., beter bekend als Alfa Romeo, is een wereldberoemde Italiaanse automaker bekend om zijn dure luxe sportwagens. Het is in 1906 opgericht onder de naam “Società Anonima Italiana Darracq” door de Franse auto-firma: Alexandre Darracq. Sinds februari 2007 is het een onderdeel van de Fiat Group Automobiles S.P.A.

Het Alfa Romeo logo heeft in de loop der jaren een aantal veranderingen ondergaan. Het eerste logo verscheen in 1910, het bestond uit een cirkel met daarin een rood kruis en een slang met een kroon.

In de 5e eeuw na Christus waren de inwoners van Milaan doodsbang van een slang die door de straten heen kroop. De slang werd opgejaagd en gedood door een aartsbisschop genaamd: Ottone Visconti. De kroon boven de slang staat voor de moedige daad die Ottone Visconti verrichte. De badge van Alfa Romeo werd dan ook algemeen beschouwd als het wapenschild van de familie Visconti.
Het rode kruis op een witte achtergrond, typeert de heldendaden van Giovanni Da Rio, de eerste persoon die een kruis herrees tijdens een kruistocht.

Toen het bedrijf in 1915 werd overgenomen door Nicola Romeo, werd het logo aangepast met een nieuwe bedrijfsnaam: Alfa-Romeo met daaronder: Milano. De krans werd een deel van het logo in 1925 na diverse overwinningen tijden races. Geleidelijk kwamen er gouden versieringen in het logo die een opvallend kenmerk zijn in het huidige logo. Milano werd weggehaald uit het logo in 1972, het bedrijf opende toen met succes een andere fabriek in Pomigliano d’Arco, een Italiaanse stad in de zuidwestelijke provincie Napels.

Alfa_Header2