De Newton Crest: 1976-1976

Het eerste Apple logo is ontworpen in 1976 door Ronald Wayne, soms ook wel de derde mede-oprichter van Apple genoemd. Het logo toont Isaac Newton zittend onder een boom met een appel boven zijn hoofd.

applelogo2

The Rainbow Logo: 1976-1998

Niet verrassend, het bovenstaande logo was er slechts een jaar voordat Steve Jobs opdracht gaf aan grafisch ontwerper Rob Janoff om op de proppen te komen met iets meer moderns. Het uiteindelijke ontwerp van Janoff werd een ​​van de meest iconische en herkenbare bedrijfslogo’s in de geschiedenis ooit. Volgens Janoff, werd de “bite” in het Apple logo oorspronkelijk gebruikt om mensen te laten zien dat het een appel was en geen tomaat. Al snel werd er een woordspeling gebruikt bij het nieuwe logo namelijk byte in plaats van een bite. Passend bij een technologie bedrijf wat zich bezig houd met computers. Steve Jobs wilde een kleurrijk logo omdat hij vond dat dit een menselijk tintje aan het geheel gaf. Janoff kwam al gauw met het idee van een regenboog. Achter de kleuren zit verder geen bepaalde reden. Het enige wat Steve Jobs wilde is dat de kleur groen bovenaan moest staan omdat hier zich de bladeren bevinden.

Het veelkleurige Apple logo is 22 jaar in dienst geweest tot het een jaar na de terug keer van Steve Jobs in 1998 werd afgeschaft. In plaats daarvan werd het logo vervangen door een meer modernere look. Het logo ging voortaan door het leven in één kleur, zwart of wit.

apple logo 3

The Monochrome Logo: 1998 – Heden

Sleutelen aan een van de meest herkenbare logo’s in de wereld is niet alleen gedaan omdat Steve Jobs altijd op zoek was om dingen te veranderen. Toen Jobs terug keerde naar Apple in 1997 was Apple bijna failliet. Steve Jobs besefte dat het Apple-logo kon worden ingezet in hun voordeel. Het Apple logo was universeel inzetbaar door het een witte of zwarte kleur te geven. Apple is in die tijd dan ook begonnen met het plaatsen van grote en kleine logo’s op hun producten. Het regenboog logo blijft een stukje nostalgie voor de Mac-liefhebbers, maar het zwart-wit logo gaf Apple een grote flexibiliteit als het gaat om de branding van haar producten. Het zou dan ook niemand verbazen dat het Apple logo nog eens kan veranderen in de toekomst, maar een ding is zeker… De vorm van het logo blijft.

apple logo 1