EK2016_Logo

Het EK 2016 logo is onthuld op woensdag 26 juni 2013. Het logo van het EK van 2016 bestaat uit een beker met de kleuren van de Franse vlag. Rondom de beker staan een aantal vormen en lijnen, die de artistieke bewegingen en voetbal elementen vertegenwoordigen. De beker is vernoemd naar de bekende Fransman Henri Delaunay De beker heet dan ook: de Henri Delaunay Beker.

Achter deze beker zit een uniek concept. In het midden is de middencirkel weergegeven, met een hoek van het veld aan de linkerkant van de beker. Het verhaal hierachter is dat voetbal het epicentrum is van alle vreugde en feestelijkheden. De kromme lijn verwijst naar het wereldberoemde Arc de Triomphe. Verder staan op de achtergrond afbeeldingen van fans die proosten en zwaaien met vlaggen. Een speciaal grafisch patroon is ontwikkeld om te dienen als perfecte achtergrond van het EK 2016 logo. Elementen van verschillende artistieke bewegingen zijn verweven in een harmonieuze compositie.

Het EK 2016 logo is gebaseerd op het thema ‘Het vieren van de voetbalkunst’ en is ontworpen door Brandia Central uit Portugal. Dit grafisch ontwerp bureau bedacht ook het EK 2012 logo. Het thema brengt de creativiteit van de Franse cultuur samen met de schoonheid van het voetbal. Het EK 2016 in Frankrijk belooft een groot feest te worden. Honderden, duizenden fans van over de hele wereld zullen afreizen naar Frankrijk om hun land te ondersteunen. ( Helaas Nederland natuurlijk niet.. )