HeaderLego2

Iedereen heeft er vroeger wel mee gespeeld…. Lego! Het begon allemaal in 1932 toen speelgoedmaker Ole Kirk Christiansen het eerste lego blokje bedacht. In die tijd werden ze nog van hout gemaakt! In 1934, werd zijn bedrijf omgedoopt tot Lego wat van de Deense woorden leg en godt komt, wat letterlijk betekent “goed te spelen.”

Het eerste logo, of beter gezegd het logo dat daadwerkelijk op het speelgoed werd getoond, was een eenvoudig en bescheiden afbeelding. Dit logo was donker, met zeer warme en houtachtige kleuren. De Lego blokken werden gemaakt van hout, de kleur keuze was dan ook al snel gemaakt.

In 1973, toen Lego begon met de productie in de Verenigde Staten, besloten ze om aan het logo te sleutelen, ze wilde namelijk een modernere uitstraling. Lego wilde een logo dat gemakkelijk in de productie meegenomen kon worden om het zo gemakkelijk op de steentjes te drukken. Daarnaast moest het zichtbaar zijn op al de verschillende gekleurde steentjes. Het logo was bedoeld om zo herkenbaar mogelijk te zijn voor de gemiddelde consument. Het logo kreeg een steenachtige vorm om het zo te kunnen vergelijken met een lego blokje.

In 1998 is Lego weer gaan werken aan een aantal aanpassingen van het logo, wat uiteindelijk het logo werd wat wij nu kennen. Het logo werd zeer minimalistisch aangepast om de kleuren beter zichtbaar te maken voor het internet. De heldere kleuren en het iets grotere logo moeten ervoor zorgen dat ouders die naar het perfecte speelgoed opzoek zijn het Lego logo niet over het hoofd zien.

HeaderLego3