Lufthansa_Header2

Deutsche Lufthansa AG, beter bekend als Lufthansa, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het draagt ​​vluchten naar 18 binnenlandse bestemmingen en 203 internationale bestemmingen in 78 landen wereldwijd. De naam “Lufthansa” komt van twee Duitse woorden; “Luft”, wat betekent lucht en “Hansa” van de beroemde handelsonderneming Hanze.

Het Lufthansa logo is een van de meest bekende luchtvaartmaatschappij logo’s ter wereld. Het is in 1918 ontworpen door de Duitse architect en grafisch ontwerper Otto Firle . Het bestaat uit een omcirkeld gestileerde kraanvogel die vliegt. Je zou denken waarom een kraanvogel? De kraanvogel is voortgekomen uit het idee dat toen mensen voor het eerst een vliegtuig zagen vliegen ze het op een kraanvogel vonden lijken. Het Lufthansa logo onderging een paar kleine aanpassingen. In 1955 werd voor de eerste keer de naam van het bedrijf “LUFTHANSA” in hoofdletters geschreven en in 1967 werd de kraan in een kleine cirkel op een gele achtergrond geplaatst.

Het Lufthansa logo maakt gebruik van drie kleuren: geel, blauw en wit. Deze kleuren verbeelden de reinheid, veiligheid, vrede, optimisme, betrouwbaarheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de onderneming. Daarnaast is het Lufthansa logo voorzien van een speciaal ontworpen lettertype.