header2

Matsuda Kabushiki-Gaisha oftwel Mazda Motor Corporation is een Japans auto bedrijf wat werd opgericht in 1920. Het bedrijf produceerde oorspronkelijk gereedschappen maar met de tijd zijn ze auto’s, benzine zuigermotoren, diesel- en rotatiemotoren en automatische en handgeschakelde transmissies voor motorvoertuigen gaan produceren.
Het bedrijf staat bekend om de productie van goedkope auto’s met uitstekende prestaties.

Het Mazda logo heeft tal van veranderingen ondergaan in de begin jaren. Het ging om de omvang, resolutie, vorm en kleur. Het huidige logo is sinds 1977 niet meer veranderd.

De “M” in het Mazda logo is innovatief en stijlvol door de vorm van uitgerekte vleugels. Dit geeft het gehele logo een verschijning van een ‘uil’. Het idee hierachter is om te laten zien hoe futuristisch het bedrijf is en dat je altijd op de juiste weg zit. Het embleem wordt ook door velen gezien als een tulp.

De blauwe en zilveren tinten in het Mazda logo verbeelden de kalmte van het bedrijf. Het lettertype wat word gebruikt in het huidige logo is “SF Automaat”, Wat een creatie is van Derek Vogelpohl.