MTVLOGO

Music Television, beter bekend als MTV, is een wereldberoemde Amerikaanse kabel-tv-kanaal met het hoofdkantoor in New York City. Het werd officieel gelanceerd op 1 augustus 1981 en is nu een van de meest invloedrijkste kabel-tv-kanalen ter wereld. Daarbij blijft MTV ook een van de meest populaire en geliefde merken wereldwijd.

Het MTV Logo is één van de meest bekende logo’s ooit gemaakt, het logo werd bedacht door Manhattan Design, een grafisch ontwerp bureau die bestond uit Pat Gorman, Frank Olinsky en Patti Rogoff. MTV’s creatief directeur, Fred Seibert, hield toezicht tijdens het gehele ontwerp proces. De opvallende “M” was een schets van Rogoff. Tijdens het graffiti spuiten bedacht Olinsky het “TV” in het logo.

In de eerste jaren was het MTV logo vooral bekend in de vorm van een grote gele “M” met “TV” in rode letters. Het netwerk gebruikte ook verschillende variaties in kleur en patroon alleen qua vorm werd het nooit veranderd. Tot 8 februari 2010 toen er een nieuwe website werd gelanceerd. Het enige wat echt opviel was dat de letter “V” niet meer uitstak.
De iconische “I want my MTV” slogan wordt algemeen beschouwd als een van de meest bekende slogans in de geschiedenis van de reclame.