header1ninentdo2

Nintendo is een Japanse spellen fabrikant die de video game-industrie heerst sinds de laatste vier decennia. Het werd in 1889 opgericht door Fusajiro Yamuschi en meteen vanaf het begin hadden ze dit logo. Het bedrijf begon haar activiteiten als een premium speelkaarten uitgever in Japan, maar het veranderde zichzelf in een handheld games fabrikant. Het bedrijf produceert ook speelgoed en populaire elektronische spelletjes.

Een deel van het succes rust op het gebruik van het eenvoudige en intelligente logo. Het eenvoudige logo hielp Nintendo zijn naam te vestigen en klanten te binden. Experts denken dan ook dat het geheim achter het succes van Nintendo het gebruik van het logo is. Het logo toont expressie, intelligentie en nauwkeurigheid, net als de video games.
Het logo is ingekapseld in een ronde rechthoek met daarin de naam in een eenvoudig lettertype. De enige kleur die wordt gebruikt in het Nintendo logo is rood, dit word gebruikt voor een hoge zichtbaarheid en de aantrekkelijkheid. Het weerspiegelt ook de levendigheid en de passie voor het blijven leveren van kwaliteit games. Het Nintendo logo maakt gebruik van een duidelijk lettertype dat goed leesbaar en een beetje catchy is. Het logo onderscheidt zich van de rest, dankzij het gebruik van een eenvoudig lettertype.