Reebok_Header_2

Reebok International Limited is een toonaangevende fabrikant van sportschoenen, kleding en accessoires. Het is eigendom van het Duitse sportkleding bedrijf Adidas. De oorsprong van de naam van het bedrijf “Reebok” komt uit de Afrikaans spelling van een Zuid-Afrikaanse antilope of gazelle namelijk een reebok.

Het originele Reebok logo wat gemaakt werd in 1895 toont naast de naam van het bedrijf ook de Union Jack (Engelse vlag). Dit om de start van het merk bekend te maken in Engeland. In 1986 onderging het logo een eerste verandering door het lettertype aan te passen. Dit werd gedaan om het​​ nieuwe tijdperk van “performance” producten te symboliseren.

Tussen 1996 en 1998 heeft het logo een totale restyle gekregen. De “cross check” die op de producten verscheen werd opgenomen in het logo. In 2000 werd zelfs alleen de “cross check” gebruikt maar dit werd in 2002 alweer terug gedraaid door alleen de naam weer te geven.

Dit was niet de laatste keer dat het logo werd veranderd. In 2004 werd het logo namelijk weer weg gegooid en de “cross check” werd weer geïntroduceerd. Het was nog niet over. In 2006 werd er een nieuwe lijn producten uitgebracht voor de jeugd. Het logo veranderde hierdoor naar “Rbk” wat werd bedacht door reclame bureau Arnell Group. Het nieuwe logo was een groot succes onder de jeugd. Ondanks het succes werd in 2008 toch weer de gehele naam Reebok in het logo opgenomen. Dit ter ere van de 50e verjaardag van het merk. Sindsdien heeft het bedrijf eindelijk besloten om geen grote veranderingen meer door te voeren aan het logo.