Samsunglogo

Samsung werd in 1938 oorspronkelijk als handelsonderneming opgericht door Lee Byung-Chul. Tegenwoordig is Samsung een van de grootste elektronica fabrikanten ter wereld. Een paar van haar opmerkelijke dochterondernemingen zijn: Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries, Samsung Engineering, Samsung C & T en Samsung Life Insurance.

Volgens functionarissen van het bedrijf is de naam afkomstig van het Koreaanse woord: Hanja, dat “tristar” of “drie sterren” betekent. De eerste versies van het logo waren dan ook met 3 sterren in verschillende kleuren en stijlen.

Samsung introduceerde een nieuwe huisstijl in 1993 tijdens de viering van de 55ste verjaardag van het bedrijf. Het nieuwe dynamische blauwe Samsung logo is nu uitgegroeid tot een van de meest populaire en herkenbare logo’s in de elektronica markt. De naam van het bedrijf staat in een ovale vorm die tien graden geroteerd is vanaf de x-as, waardoor een gevoel van dynamische spanning ontstaat. Bovendien lijkt het alsof de naam Samsung uit het ovaal is gesneden. Hiermee willen ze het beeld vormen dat Samsung in de spotlight staat.

Het gebruik van de blauwe kleur in het Samsung logo staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid bij service. De witte kleur staat voor zuiverheid, elegantie en charme.

Het Samsung logo is voorzien van een aangepast lettertype.