tesla1

Tesla Motors werd in 2003 opgericht door een groep ingenieurs in Silicon Valley die wilde bewijzen dat elektrische auto’s beter zijn dan benzine-aangedreven auto’s. Tesla Motors is vernoemd naar Nikola Tesla, een beroemde uitvinder en elektrisch ingenieur. Nikola was degene die de wisselstroom uitvond. Samen met Thomas Edison introduceerde hij de meest efficiënte methode om elektriciteit te vervoeren over lange afstanden.

Het Tesla logo is vrij eenvoudig en tegelijk creatief. Het belangrijkste doel was om het idee van het efficiënte gebruik van elektriciteit te weerspiegelen. Het logo heeft een stijlvolle letter T die staat voor de naam van het bedrijf. Het bevat ook een schild wat het een modern maar ook een aantrekkelijk logo maakt. Het schild symboliseert de mate van hoge betrouwbaarheid en veiligheid. Het hoofddoel van het logo is een unieke benadering van het merk dat is gebaseerd op baanbrekende elektrische voertuigen in vergelijking met andere autofabrikant.

Het logo van Tesla bevat een zwarte en zilveren kleur. Deze kleuren worden vooral geassocieerd met creativiteit, innovatie en stijl en maken het logo erg aantrekkelijk en uit het oog springend